Català | English | Castellano | Français

Benvinguts!

Benvinguts al meu lloc web! Em dic Ricard Mira, i sóc escultor.

Per fer les meves escultures, la tècnica que m’agrada més és la forja en fred, és a dir, tallar, mecanitzar, doblegar i soldar el ferro, en la línia de l’escultor aragonès Pablo Gargallo. De fet, encara que també utilitzo altres metalls (i fins i tot materials com la fusta, les rajoles o les pedres), la majoria de les meves escultures les faig reciclant ferralla que prové de la indústria metal·lúrgica de Martorelles (província de Barcelona), que és on visc i treballo. A més, faig servir sovint l’acer corten, sobretot en les escultures públiques, perquè els dóna un acabat interessant.

En aquest lloc web trobareu informació sobre la meva trajectòria artística, i podreu veure una mostra de la meva obra. Espero que us agradi!

Ricard Mira

Ricard Mira ofereix un ric i variat ventall descriptiu de monuments figurats, estàtues, pintures, penells, etc. pel que fa a la manera de representar la seva obra.

Destaquen figures metàl·liques treballades en diferents materials, com ara el Monument a Pau Casals, les siluetes de dones, els paisatges, els retrats, les escenes d’esports i de motor (en especial del món de la motocicleta).

Una menció especial es mereix el retrat que va fer del pintor molletà Joan Abelló i Prat, que és una escultura de ferro forjat en fred, i que es conserva a la Fundació Municipal Joan Abelló, de Mollet del Vallès (Barcelona).

El 7 de juliol de 2014, en una cerimònia celebrada al Palau de la Generalitat, el molt honorable president de la Generalitat de Catalunya, Sr. Artur Mas, va lliurar a Ricard Mira el diploma de Mestre Artesà Escultor. El títol de Mestre Artesà és la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya als “artesans que han destacat de manera excepcional en l’exercici de la seva professió, amb una trajectòria professional acreditada”, i és de caràcter vitalici.

Jaume Rifà
Estudiós de la història
de Sant Fost